Tijdens mijn studie Agrarische Bedrijfskunde aan de HAS te ’s-Hertogenbosch werkte ik links en rechts bij om de studie te bekostigen en in de weekenden ook nog wat centjes over had om aan andere zaken uit te geven. Zo werkte ik ook bij enkele pluimveehouders in de buurt mee tijdens de schoonmaakwerkzaamheden. Helpen met vangen, roosters af breken en daarna de mest. Vervolgens de stallen schoonspuiten en tot slot weer alles opbouwen. Na mijn studie ging ik werken, maar in de weekenden bleef ik nog werkzaamheden bij de pluimveehouders doen. Ik deed dit altijd graag en kon er geen afstand van doen. Op een gegeven moment sprak ik er met mijn toenmalige werkgever over om als zelfstandige te beginnen in de reiniging van Pluimveestallen. Hij vond dit een goed initiatief, en bood me alle medewerking aan. Als ik geen werk had, kon ik 6 dagen in de week bij hem werken, en als ik 3 dagen werk in de pluimvee had, kon ik die andere 3 dagen bij hem werken. Deze toezegging gaf mij de doorslag en op 1 maart 1998 begin ik het bedrijf Agro Clean Nederland.

De klantenkring groeide gestaag. Veel vleeskuikenklanten, maar ook moederdieren, opfokkers, kalkoenen en legbedrijven. Al snel had ik personeel nodig, en een bevriende zoon van een kalkoenenhouder ging mee spuiten. Na 1 jaar stopte ik bij mijn werkgever en ging helemaal zelfstandig verder. Door altijd zelf mee te spuiten hield ik de kwaliteit constant. Er gingen geen klanten weg, maar er kwamen vooral door mond op mond reclame veel klanten bij. Na 2 jaar begon ik ook met het ontsmetten van stallen. Na 4 jaar bouwde ik samen met Vencomatic een roosterwasser en het personeelsbestand was inmiddels opgelopen naar 5 man.

Door de aanschaf van veel materiaal: Bedrijfswagens, aanhangwagens, heel veel pompen en de roosterwasser kreeg Agro Clean Nederland er BV achter te staan. De bedrijfsstructuur was klaar om verder te groeien. En altijd om onze eigen wijze: De kwaliteit moet voorop staan. Dus niet zoals vele andere bedrijven snel groeien met buitenlandse uitzendkrachten en daarbij de kwaliteit uit het oog verliezen. Nee, onze visie was geheel anders. Langzaam groeien met eigen mensen. Geen uitzendkrachten, maar altijd mensen zelf in vaste dienst nemen. En uitsluitend pluimveestallen reinigen. Geen kalver- of varkensstallen. Dat is gegarandeerde kwaliteit leveren. Helaas maakte de vogelpest in 2003 ook duidelijk wat het nadeel is van een dergelijke specialisatie en eigen personeel in dienst hebben. “Ons werkgebied” werd grotendeels geruimd en de maanden erna was er geen zicht op werk. Maar we keken verder. Gelukkig hadden we al klanten in België en we focusten op uitbreiding in die richting. Tevens stonden we op de LIV Beurs in Hardenberg. In het Noorden en Oosten vonden we gelukkig klanten bij. Ook verkochten we de afdeling ontsmetten aan Paul van Eck uit Eindhoven en door de samenwerking met Van Eck kregen we ook meer klanten in de legsector. Ikzelf kroop in de nachten op de vrachtwagen en zo zijn we het jaar na de vogelpest toch doorgekomen.

De jaren erna hielden we vast aan onze kwaliteitsgarantie: eigen personeel en  materiaal en uitsluitend werken voor pluimveebedrijven.

Verder keken we altijd naar de behoefte van de pluimveesector. Door ziektes als salmonella, bloedluisproblemen etc. zagen we de vraag naar reiniging met warm water toenemen. We bouwden een aanhangwagen waaraan met 6 personen met warm water gespoten kan worden. We hebben verder 4 bedrijfsbussen met in elke bus 4 hogedrukpompen. Twee van die bussen zijn tevens uitgerust met een stroomaggregaat. Daarnaast ook nog een grote schamelwagen met daarin stroomaggregaat, 8 hogedrukpompen en 1 spoelpomp. Hieraan kan dus met 9 man gespoten worden. In totaal hebben we 32 hogedrukreinigers ter beschikking. Om onze specialisatie in de pluimveesector nog meer te benadrukken zijn we via moederdierhouder Ben Beerens in contact gekomen met voormalig pluimveehouder Peter Ansems. Hij heeft op dit moment een reclame en beletteringsbedrijf. Hij creërde speciaal voor ons een Pluimveelogo om onze bussen en aanhangwagens herkenbaarder mee te maken. Het personeelsbestand is inmiddels opgelopen tot 8 tot 12 personen. En natuurlijk: allemaal nog in eigen dienst. De kwaliteit moet immers voorop blijven staan. Want groei mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit!!! En die kwaliteit proberen we ook nog betaalbaar te houden. We realiseren ons dat eigen personeel duurder is dan buitenlandse uitzendkrachten. Veel duurder zelfs. Maar daar staat tegenover dat wij de overhead kosten altijd zeer laag hebben weten te houden. Geen dure vertegenwoordiger die rondrijdt, geen jaarlijkse dure beurzen, geen personeel op kantoor. En het meeste onderhoud zelf doen. Zo slagen wij erin het uurloon al jaren betaalbaar te houden, ondanks ons duurdere personeelskosten. Verder kunnen onze mensen door onze specialisatie met minder uren een bedrijf toch perfect schoon krijgen. Iemand die alleen dagelijks pluimveestallen reinigt is natuurlijk veel sneller dan iemand die slechts enkele dagen per maand aan het reinigen is.

Op 1 maart 2013 vierde Agro Clean Nederland BV haar 15 jarig jubileum. Dit hebben we gevierd met een Beursstand op de LIV beurs in Venray. Daar hebben we onze klanten een kleine attentie aangeboden.
Maar in de jaren daarna hebben we niet stil gezeten. Als aanvulling op onze reinigingsdiensten zijn we in 2014 met Mestschuiven begonnen. We hebben een Manitou verreiker aangeschaft. Een MLT 625-75h. Deze kleine machine kan 2500 kg tillen. We hebben er veel accessoires bij laten maken. Een grote hoogkiepbak, bezembak, lange en korte vorken. Zo kunnen we snel mest laden. Daarnaast hebben we voor in de kleinere en lagere ruimtes een Weidemann 1250 CX35 aangeschaft. Met extra accessoires zoals verstelbare mestschuif, brede en smalle bak, vorken en roterende borstel voor langs de muren, kunnen we ondanks het kleine formaat snel en efficiënt de moeilijke plekken in de stal schoon krijgen. Om een en ander doeltreffend te kunnen vervoeren hebben we een VOLVO FM9 trekker met oplegger aangeschaft. Zo kunnen we alles in 1 keer mee nemen. Als extra service verzorgen wij voor diverse vangploegen het buitenrijden van de containers met vleeskuikens.

Ook in 2015 hebben wij niet stil gezeten.
Na het faillissement van de Firma Neuts / NRT Reiniging hebben wij met de curator overeenstemming bereikt over de overname van de Roosterwasser en Gotenreiniger van de firma Neuts. Deze professionele Roosterwasser kan tot maximaal 250 houten of 500 kunststof roosters per uur reinigen. Wij hebben de roosterwasser aangepast. Zo kunnen wij nu volledig met warm water reinigen. Daardoor haalt de roosterwasser de hoge kwaliteit die men op het gebied van reiniging al van ons gewend was.