In 2004 hebben wij in samenwerking met Vencomatic een roosterwasser ontwikkeld. De roosterwasser had een zeer sterk transport systeem, echter hij verbruikt veel water, tot wel 15 m3 per uur. De capaciteit was wel tot 275 houten lattenroosters per uur. Nadeel was dat de kwaliteit niet helemaal aansloot bij onze norm. In 2009 hebben wij deze roosterwasser dan ook vanwege die reden uit productie genomen. In 2013 hebben wij samen met Jac Coolen Techniek een roosterwasser doorontwikkeld. Deze roosterwasser heeft een capaciteit van 60 tot 180 houten lattenroosters per uur. De kwaliteit is super, de roosters zijn zeer goed schoon. Ze kunnen zelfs met heet water gereinigd worden.

In onze zoektocht om een hogere capaciteit te halen deed zich in de loop van 2015 een unieke kans voor: De firma NEUTS / NRT Reiniging ging failliet. Zij hadden een zeer professionele Roosterreiger gebouwd. Bij enkele van onze klanten hadden zij de roosters naar volle tevredenheid gereinigd. Als snel wisten wij met de Curator overeenstemming te bereiken en in oktober 2015 was de Roosterreiniger in ons bezit. Op advies van onze moederdierenklant Leon van Horne uit Baexem bouwden wij de Roosterwasser om naar volledig heet water. Als eerste hebben wij op zijn bedrijf de roosters gereinigd. Ruim 3500 kunststof roosters binnen 1 dag!!!

 

Technische gegevens roosterwasser  
Hoge druk 200 bar 200 liter per minuut
Totaal waterverbruik 15 m3 per uur
Totaal stroomverbruik 70 KW per uur
Totaal dieselverbuik Maximaal 50 liter per uur
Kunststof roosters Maximaal 600 per uur
Hardhouten latten roosters Maximaal 300 per uur

 

Ook kunnen wij uw voergoten machinaal reinigen.

Volledig met heet water, eveneens 200 Bar, 200 liter per minuut.
Door deze hoge capaciteit volstaat het om de goten er slechts 1 keer door de machine te halen. De snelheid is 500 tot 750 meter voergoten per uur.

U dient voor minimaal 15 m3 water per uur te zorgen. Of een goede aanzuigbron in de buurt van de roosters. Wij hebben zelf altijd een aanzuigpomp bij. Verder is het belangrijk dat u de roosters op voorhand goed inweekt. Bij voorkeur 2 dagen sproeiers erop. Wij informeren u graag hoe dit zo goed mogelijk te doen.