Het grote verschil tussen het reinigen van moederdieren bedrijven en gewone legbedrijven is dat het op moederdierenbedrijven in de regel net ietsje schoner moet. Je zit hier aan het begin van de produktiekolom. Vaak willen vermeerderaars hun stallen met warm water en zeep gereinigd hebben. Terwijl de legsector vaak met koud water reiniging voldoende vindt. Gewoonlijk reinigen wij eerst de stallen. Vervolgens reinigen we buiten het kleine, losse materiaal zoals nestmatjes, ijzers, goten, afdekplaten en roosters. Nadat deze schoon op een pallet zijn gestapeld kunnen ze direct de schone stal in. De pluimveehouder kan zo direct met opbouwen van de stal beginnen, zonder dat er kostbare tijd verloren gaat. De roosters kunnen om nog meer tijd en kosten te besparen door ons machinaal gereinigd worden.

Van te voren bezoeken wij altijd eerst het bedrijf om de planning op de behoeftes van de vermeerderaar af te stemmen en een inschatting te maken van de totaal benodigde kosten en tijdsduur.

Vanaf eind 2015 hebben wij de professionele Roosterreiniger van de firma Neuts / NRT Reiniging overgenomen. Maximaal 500 kunststof roosters of 300 houten roosters per uur, indien gewenst volledig met warm water. Een zeer hoog aantal met een zeer hoge kwaliteit van reiniging. Nu we deze professionele machines ter beschikking hebben, kunnen wij op uw moederdierenbedrijf de hele arbeidspiek na het wegladen op ons nemen!

  • Afbreken van de Roosters en nesten
  • Mest laden met Manitou en Weidemann
  • De stallen reinigen
  • De roosters machinaal reinigen
  • Overige inventaris reinigen
  • Opbouwen van de Roosters en nesten

Alles uitbesteed aan 1 bedrijf werkt sneller en efficiënter!
Daarnaast kunt u kiezen voor een kortere leegstand. Hierdoor minder verlies van inkomen. Het uitbesteden van bovenstaande werkzaamheden verdient zich voor groot deel terug!!!

Wij komen graag langs om met u de mogelijkheden te bespreken.